a random turul banner

/turul/ - Turul

teadélután & aranyos kislányok

New Reply on thread #4451
X
Max 20 files0 B total
[New Reply]

Index | Catalog | Banners | Logs
Posting mode: Reply [Return]

>>/17649/
Trilógia? Hát akkor Tsukushinak bele kell húznia. Épp azon gondolkodtam a múltkor, hogy 1 vagy talán "másfél filmre" való fejezet lehet eddig. És akkor hárommal terveznek? Még ha 2-3 év is van a filmek között, akkor is fel kell pörgetnie az éves fejezetszámot.
 >>/17748/
Elolvastam én is. Valóban kaptunk egy szép kis loredumpot és érdekes információkat is. Az eszköz jelkulcsa megintcsak tipikusan Tsukushira vall.  A mondókák talán kezdenek összeállni, de még mindig rejtélyes.
Aztán a megjelenő szereplők alapján úgy értelmeztem, hogy ők nem lehettek érintettek a vadászat által. 
Bundás barátunk állapota továbbra is kétesélyes, szégyellem, de a megjelenésén mosolyognom is kellett. Remélem nem ez lesz Tsukushi mániája és nem viszi túlzásba. A fejezet végével kapcsolatban kíváncsi vagyok, hogy mit akar mondani.
Keresgettem filmet május 2-ra. Szűrtem akció, 1990-1999, 8+ értékelés. Találatok között volt két ilyen:
- Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku romantan - Tsuioku-hen
- Mononoke-hime
Ezek jók?
 >>/17774/
A kettő közül csak a Mononoke-hime-t ismerem, ami Ghibli klasszikusnak van minősítve. Szerintem egy okés mese, de nem mindenki osztja a véleményemet.
Egy vicces sztori vele kapcsolatban, hogy amikor a Miramax egyik producere az amerikai verzióból ki akart vágatni körülbelül 40 percet, a Ghibli stúdió válaszul küldött neki egy katanát és egy rövid "no cuts" üzenetet, amolyan kultúráltabb, "vagdossad te magadat, the haszontalan, nyomorult jenki szardarab" gesztusként.
 >>/17775/
Jó sztori. Japánoknak van humorérzéke.
> csak a Mononoke-hime-t ismerem
Akkor lehet találtam valamit Anonnak nézni?
Nem a havi mozisarokban (az valami egyéb film lesz még nem döntöttem el), hanem úgy egyébként.
Közben megnéztem négy részt.
Alapvetően szórakoztató. Olyan, mintha a Mad Cats-t nézném. Egyetlen szépséghiba: Marjai Lajos Nagy hajós- és kalózkönyvén nőttem fel és a sok technikai hiba, anakronizmus meg miegyéb nagyon bántja az autizmusomat.

Azt hiszem végig fogom nézni.
 >>/17841/
Meglepően jól sikerült mind az előző, mind a második évad. Szerintem a képességek sem hatnak nevetségesen, elég jól eltalálták a hangulatot is.
Persze van változtatás az alapműhöz képest, de már a jelenlegi események idején is százas nagyságrendű fejezetszámnál jártak. Ha csak az első évadot nézzük ott is tucatnyi. Így nyilvánvalóan nem elvárható, hogy egy az egyben adaptálják. Szerintem jól sikerültek a változtatások, megjelennek olyan szereplők is akik több száz fejezettel később debütáltak a mangában de véleményem szerint jól sikerült beilleszteni őket, nem teszik tönkre a történetet.
> Miért van a csókának három katanája?
Mert egy kevés, négy meg már sok lenne.
 >>/17845/
Hát igen, úgy kell rá tekinteni mint egy kalózkorban játszódó shonenre. Bár Oda utána szokott járni a dolgoknak, de ez inkább a mitológiára igaz. Így aztán valószínűleg nem is törekedett arra, hogy a technológia, kifejezések megfeleljenek a valóságnak. Már maguk a kalózok is teljesen más módon viselkednek mint a valós vagy épp a korábbi történetek, könyvek, filmek kalózai szoktak.
> Azt hiszem végig fogom nézni.
További jó szórakozást!
 >>/17848/
Az ugye megvan, hogy ez nem sorozat lesz hanem moziban vetített film? Ne nagyon számíts arra, hogy a vetítés utáni 1 éven belül megnézheted. Majd ha kiadásra kerül BD vagy egyéb változatban, akkor talán feltölti valaki.
Befejeztem a Van Píszt. Első évad szórakoztató.
A második évad nagyja dagályos időkitöltés. Túl sok karakter van belezsúfolva, a történések érdektelenek, az utolsó részek meg egy melodramatikus hamis-karácsonyi sztori.
Aláírom, nem nekem készítették.

Post(s) action:

Moderation Help
Scope:
Duration: Days

Ban Type:

435 replies | 202 file
New Reply on thread #4451
Max 20 files0 B total